دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۳۸۲۸۷
تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۵
دیدگاه/ حسین منفردی

تقسیم‌بندی مدیران دولتی در ایران

تقسیم‌بندی مدیران دولتی در ایران
مدیران دولتی در ایران به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند، موضوع مهم این است که تنها زمانی باید انتظار توسعه و رقابت با کشورهای پیشرفته را داشته باشیم که شایسته‌سالاری در کشور استقرار یابد در غیر اینصورت، توسعه، توهمی بیش نخواهد بود.

آوای خزر - دکتر حسین منفردی: پس از نیم قرن کار اجرایی در دستگاه‌های دولتی و سال‌ها تدریس در دانشگاه‌ها به این جمع‌بندی رسیده که مدیران در دستگاه‌های دولتی به چهار نوع قابل تقسیم خواهند بود.

1- مدیران روزمره: این مدیران که تمام وقت و انرژی خود را صرف امور روزانه اداری می‌کنند خود به دو قسم قابل تصور هستند. یک عده اصلا برنامه‌ریزی بلد نبوده و فقط مفاهیمی از اهداف، استراتژی، برنامه عملیاتی و ... شنیده و بعضاً هم در سخنرانی‌ها تکرار و بیان می‌کنند.

البته برخی از آنان نیز مدرکی نیز کسب کرده و عناوینی هم به یدک می‌کشند. عده دیگر تا حدودی هم تجربه و هم علم آن را دارند ولی همت و اداره‌ای در آنان وجود ندارد تا بر اساس برنامه و هدفمند حرکت کنند. اکثر این مدیران چون از طریق لابی منصوب شدند تمام سعی و تلاش آنان این است که رضایت آنانی که نقش کلیدی در انتصاب آنها داشتند را کسب، و در جهت افراد و یا گروه خاصی(الیگارشی) عمل کنند.

2- مدیران منفعت‌طلب: این افراد آدم‌های با هوش و فرصت‌شناسی هستند که عمل و اقدامی که در کوتاه و یا بلندمدت به نفع آنان باشد تحت هر عنوان و قالبی که شرایط جامعه پذیرا باشد عمل می‌کنند. از نظر سیاسی گاهی اصولگرا و گاهی اصلاح‌طلب و بعضاً اعتدال و حتی انقلابی و ... جلوه می‌کنند. اگر منفعت ایجاد کند؛ بعضاً چنان ارزشی و غیرتی عمل می‌کنند که حتی طاقت دیدن اندک موی دختر به بلوغ نرسیده را ندارند و گاهی هم ظلمی بر هر شهروندی و حتی تا مرگ جوانان و مردم شریف منجر شود به راحتی از کنار آن می‌گذرند و اگر صلاح باشد این مظلومان را به بیگانگان و نفوذی‌ها نسبت می‌دهند.

3- مدیران مقلد: افرادی هستند با برنامه، منظم و موفق که در راستای اهداف سازمان حرکت کرده و منشا خدمات و اقدامات شایسته نیز هستند. اشکالی که در کار این مدیران وجود دارد این است که فکر می‌کنند مسیری را که دیگران رفتند وحی مُنزل و ثابتی است که اگر کوچک‌ترین تغییری در آن ایجاد شود؛ جایز نخواهد بود. از جهتی این افراد خیلی اهل ریسک نبوده و از انتقاد دیگران ترس و واهمه دارند. به دیگر سخن مسیر حرکت این مدیران افقی بوده و جنبه عمودی قابل توجهی که از آن توسعه حاصل شود وجود ندارد.

4- مدیران کارآفرین، خلاق و نوآور: منشا رشد، پیشرفت و توسعه و به عبارتی تکامل بشری به دست توانمند این گونه افراد شکل گرفته است. مدیرانی هستند که بهره‌وری بالایی دارند، یعنی؛ هم کارائی لازم و هم اثربخشی موثر داشته و جنبه مدیریتی قوی و هم رهبری کارآمد در عملکرد آنان مشهود خواهد بود. این گونه مدیران در پی انجام کار درست و توسعه‌محور هستند و برایشان خیلی مهم نیست که چه کسی راضی و یا ناراضی خواهد بود.

برای این مدیران بیش از هر چیزی خردورزی و اندیشه مهم خواهد بود و اساس کار آنان مدیریت بر مبنای علم و خردجمعی است و مهم نیست بروز و ظهور اندیشه از چه جناح سیاسی و ... است بلکه ماهیت کار مدنظر است. چون روش و منش این مدیران با دیگر مدیرانی که در بندهای پیشین ذکر شده متفاوت است از سوی آنان قابل پذیرش نبوده و معمولا طرد می‌شوند و اگر تعداد معدودی نیز در دستگاه‌های اجرایی حضور داشته باشند خیلی اندیشه و تفکر آنان خریدار ندارد.

نتیجه و تحلیل نوشتار این خواهد بود که تا زمانی شایسته‌سالاری در کشور استقرار نیابد انتظار توسعه و رقابت با کشورهای پیشرفته یک توهمی بیش نخواهد بود.

انتهای پیام/1001

خبرنگار: آزاده بابانژاد
نظرات شما
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار